Huwelijksreis Australië

Huwelijksreis Australië

Deel dit artikel

Anke Capenberghs en haar man houden er niet van een hele dag aan een zwembad te liggen. Op vakantie trekken ze graag van de ene plaats naar de andere om zo veel mogelijk te bezoeken. Hun huwelijksreis werd dan ook geen typische strandvakantie, maar wel een rondreis door Australië. In deze getuigenis vertelt Anke over haar reis, en geeft tips voor wie ook een vakantie "Down Under" overweegt.

Een goede planning

We plannen onze reis graag op voorhand. Eens op bestemming, moet je dan alleen nog je planning volgen. We hebben wel brochures gebruikt, maar in plaats van een uitgestippelde route te kiezen, hebben we uit elke brochure het beste geselecteerd. Onze reisadviseur heeft op basis van ons verlanglijstje routes voorgesteld en gevraagd wat we nog wilden zien. Samen hebben we dan de rest van de reis uitgestippeld. En zo kun je het meeste uit je reis halen. We zijn drie weken weggeweest en dat was eigenlijk nog te kort!

Waarom Australië?

Mijn man en ik hebben een lijstje opgesteld van de plaatsen die we zeker ooit gezien willen hebben en Australië is het verste dat je kunt gaan. Dus we zeiden tegen onszelf: laten we dat dan maar eerst doen. Het is 24 uur vliegen, we waren heel moe van het huwelijksfeest dus we hebben veel geslapen tijdens de vlucht. Op ons verlanglijstje stonden Sydney, het Opera House, Harbour Bridge en Urulu.
 

De rondreis

We zijn gevlogen op Sydney. Daar hebben we de eerste dag al wandelend het oude stadsgedeelte met het Opera House bezocht. We zijn ook iets dieper de stad in getrokken naar Chinatown en hebben ook de Blue Mountains gezien. Vervolgens zijn we naar Melbourne gevlogen, waar we een prachtige fietstocht hebben gedaan. Dat was echt leuk. Je ontdekt de stad op een ontspannen manier, net zoals wanneer je wandelt, alleen zie je alles aan een iets sneller tempo.
 

Ayers Rock en Kakadu

Dan hebben we een huurauto opgehaald en wat uitstapjes gedaan. We zijn vervolgens met het vliegtuig naar Ayers Rock gevlogen. Dat was echt de moeite, iets om even bij stil te staan. Van daaruit gingen we verder naar Darwin. We hebben het National Park Kakadu bezocht waar we een boottocht hebben gedaan tussen de krokodillen en hebben we de Katherine Gorge gezien. Vanuit Darwin zijn we dan terug naar huis gevlogen.
 

Melbourne

In Melbourne heb je echt leuke verborgen plekjes om bijvoorbeeld te eten en drinken. De gids, die zelf van Melbourne was, heeft ons al deze leuke plekjes getoond. Het is een soort ongeschreven wet: overal waar een deur open staat, moet je eens binnen gaan.

Het is een soort ongeschreven wet: elke open deur leidt naar een verborgen plekje

Zo ontdek je allerlei verborgen plekjes. Soms kom je uit op een roof top bar, dan weer in een museum. In België is dat anders. Als je daar een deur open staat, denk je “Oei, we zullen die maar dicht doen voor er iets gebeurt.” In Melbourne dus niet.

Zo was er een huis dat er uitzag als een vervallen krot, en dat bleek dan een heel trendy kapper te zijn. En ernaast was een leuke koffiebar. Het leuke daaraan is, dat je dingen ontdekt voor iedereen het weet. Want vijf jaar later zijn diezelfde plekken hip en trendy en dan weet iedereen het.

Een andere kant van Sydney

Een andere aanrader is het oude stadsgedeelte van Sydney. Het is een wijk die je misschien niet zou bezoeken, maar ons hotel was daar dus we ontdekten de buurt eerder toevallig. Je ziet er prachtige gerenoveerde oude gebouwen naast heel moderne woningen. Je denkt misschien van Sydney: “Dat is een wereldstad, je zult daar wel alleen van die wolkenkrabbers hebben”, maar dat is dus niet zo.
 

Over de warmte

Iets waar je wel rekening mee moet houden in Australië is de warmte. In Sydney was het 23-24 graden, perfect dus. In Urulu was het 28-29 graden, wat best draaglijk was. En ’s avonds koelde het goed af. Maar in Darwin is het echt heel warm, een tropische warmte die je echt overvalt en waardoor je soms gewoon binnen blijft. Hou daar dus rekening mee.
 

De Australische keuken

De typisch Australische keuken bestaat niet echt, ze hebben invloeden van overal.  Het is trouwens een misverstand dat Australiërs kangoeroe of krokodil eten. Je kunt het daar wel krijgen, in een speciaal restaurant, maar dat behoort niet per se tot de alledaagse keuken. In Ayers Rock hebben we bijvoorbeeld gebarbecued en mijn man heeft daar wel een brochette gegeten die bestond uit een stuk slang, een stuk kangoeroe, en een stuk krokodil. Maar dat is eigenlijk de enige keer dat we dat gezien hebben.

Geïnspireerd?

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Anke?
Ben je ook op zoek naar een atypische huwelijksreis?
Of wil je de verborgen plekjes van Melbourne met je eigen ogen zien?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.
Misschien lezen we dan binnenkort jouw verhaal.
 helpt je graag verder
 helpt je graag verder

helpt je graag verder

Selectair Suntour Reizen

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Kortrijkstraat 4
8580 Avelgem