Van de Westelijke naar de Oostelijke Algarve

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Geniet in de Algarve van prachtige, zonovergoten stranden met hoge kliffen en woeste rotsformaties. Maar ook wie op zoek gaat naar cultuur en authenticiteit, ontdekt hier de sporen van een rijke geschiedenis. De heerlijke vakantiesfeer maakt van de Algarve dé bestemming bij uitstek!

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel - Faro - Sagres

Afhalen van de huurwagen aan de luchthaven. Rit naar Sagres waar je drie nachten verblijft in Design Hotel Memmo Baleeira, Martinhal Beach Resort & Hotel of in de Pousada de Sagres.

Faro, Portugal, Sagres

Dag 2

Cabo de São Vicente - Vila do Bispo - Monchique

Uitstap naar de Cabo de São Vicente. Deze kaap kent een zweem van mythe en mysterie: vele menhirs zijn terug te vinden in de omgeving en de oude Grieken noemden dit het 'Land van de Serpenten'. Daarna langs het typische dorpje Vila do Bispo naar Carrapateira, een populaire surfbestemming. Verder naar Arrifana met haar prachtige stranden en terug landinwaarts via Aljezur en Monchique, bekend om de warme zwavelbronnen. Eventueel een stop in Silves, de Moorse hoofdstad van de Algarve.
 

Algarve, Portugal, strand

Dag 3 tot 4

Lagos - Portimão - Lagoa

Naar Lagos, waar je naast de prachtige zandstranden, kennismaakt met een boeiende geschiedenis: Lagos speelde een belangrijke rol bij de ontdekkingsreizen en menig zeevaarder zeilde hier de haven uit, op weg naar onbekende horizonten. Daarna naar Portimão, waar het strand van Praia da Rocha een trekpleister is. Verder naar Lagoa, de voormalige hoofdstad van de Algarve.

Lagoa, Lagos, Portimão, Portugal

Dag 4

Sagres - Faro - Moncarapacho/ Castro Marim

Van Sagres naar de oostelijke Algarve, via Faro, waar je in het Museu Arqueológico prachtige historische kunstschatten kunt bezichtigen. Je logeert 3 nachten in Vila Monte te Moncarapacho of in het Praia Verde Boutique Hotel te Castro Marim.

Faro, Moncarapacho, Sagres

Dag 5

De oostelijke Algarve

Bezoek aan Olhão, de grootste vissershaven van de Algarve. Het prachtige Parque Natural da Ria Formosa is absoluut een bezoek waard: aan de lagune ligt een gordel van eilandjes die door loopbruggetjes en boten met het vasteland verbonden worden. De duingebieden nodigen uit voor lange wandelingen en bovendien is dit de biotoop van duizenden zeevogels.

Algarve, duinen, natuur

Dag 6

Tavira

Tavira is één van de plaatsen in de Algarve waar de authenticiteit het beste bewaard is gebleven. Om de stranden te bereiken, maak je de overzet naar het Ilha de Tavira, waar je wordt ondergedompeld in een gezellige drukte bij de leuke cafeetjes en restaurantjes onder strooien daken. Iets verderop kun je de rust zoeken op het kilometerslange strand.

Algarve, Portugal, strand, Tavira

Dag 7

Terugreis Faro - Brussel

Inlevering van de huurwagen aan de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

 

Caractère
Prijs & beschikbaarheid


  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
Inbegrepen:
  • 6 overnachtingen in kamer met ontbijt
  • huurauto voor 6 dagen
Niet inbegrepen:
  • heen- en terugvlucht op Faro
  • toegangsgelden
  • dranken en persoonlijke uitgaven
  • de niet voorziene maaltijden
  • annulatie-, reis- en bijstandsverzekering.
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.